mult szombat - vasarnap

 2009.12.03. 11:42

Ezzel is tartozom.

Szombat: koltoztem es Godot-ra vartam. Delelott atcuccoltam az elso kort az uj helyre, aztan bevasarolni szerettem volna, de ez meghiusult. Nem szeretnek halatlan lenni, ezert csak akkor irom meg a reszleteket, ha pro vagy kontra kiderul, megerte-e Godot a raforditott idot (munkaugy, nem maganugy). Mindenesetre meg aznap este athurcoltam a masodik kor cumomat is. A hazban vagy tizen lakunk, a neveket is csak kb tudom (arcokhoz kapcsolni egyre jobban megy): Csaba (zalai, teat iszik es a tobbiek szivatjak, pedig nem rossz fej), Pisti (nem beszel sokat, de ez nem is baj), Zoli 1 (a legnagyobb ego a hazban, rem viccesnek erzi magat), Szabi (kerteszkedik, azonnal szimpi lett), Zoli 2 (azt hiszem... o a legfiatalabb es pont ennyire erdekes), a torok srac (mondta a nevet, de isten bizony nem emlekszem), Misi (o az egyszem diplomas, szinten IELTS-re tanul), Mate (vele reggel szoktam osszefutni), meg egy, akinek nem tudom a nevet es a szobatarsam Maja (szegedi, es nagyon fiatal. Es morozus kisse).  

Vasarnap:

reggel tali a Paddington helyett a King's Crosson, majd vonatra pattanas Cambridge fele. Elodie, Akemi, Michael meg en. Baratsagos gesztus a brit vasut reszerol, hogy ha negyen utaznak egyutt, felaron mehetnek, mert csoportkedvezmenyt kapnak. Meg egy ok a fustbe burkolozo Turner-kepeken tul, hogy kedveljem a vasutat.

Egy ora alatt meg is erkeztunk, majd nagy vihancolas, csevereszes kozepette elindultunk a kozpont iranyaba. A tobbiek meg nem sejtettek, hogy notorius trespasserrel van dolguk, szerenysegem ugyanis mindenhova bedugja az orrat, mert kivancsi es a legkevesbe sem riaszt vissza, hogy a nyitott kapu mogott epp egy maganhaz vagy egy college rejtozik. Ha nyitva van, hat nyitva van, miert nem csukja be.... Nem mintha barmi egyebet lattunk volna college-on kivul. Marmint funkcionalis szempontbol ertekelve a hazakat.

NA DE A KERTEK!!!!!!!!!!!!!

Ooooooooo..... Erika, ha lattad volna azokat a kerteket! Egyikbol nyilik kis rejtett kapun at a masik, lugasok, benyilok vezetnek at ujabb es ujabb kertekbe, parkokba. Ha semmi egyebert nem, ezert erdemes volna itt elni.

Es ekkor meg nem sejtettem, hogy mi var ram a vizen. Van ezeknek ott egy helyre kis folyojuk, amin kirandul, illetve most csak varost nez (magas a vizallas, privat csonakot nem lehetett berelni) a jo nep. Egy szemtelenul jokepu es egesz veletlenul Tom nevu fiatalember tolja a csonakot (akar Velenceben, nem evez, hanem azzal a hosszu bottal navigalja es tolja) es mesel a latnivalokrol. Azokbol pedig annyi akad, hogy indokolt egy kis laposuvegben nemi tomeny alkohol elhelyezese a mellenyzsebben (nekem se mellenyem, se zsebem, se alkoholom nem volt, de a hideg ellen is hatasos, mert a vizen bizony huvos van), nehogy sokkhatas erje a kedves turistat. Kepzelem, hogy a Vasmacskoz cimzett pub forgalma milyen lehet, ott er veget a tura...

A Trinity, A St John's, a Queens' (nem Queen's, amint ez a Tom felvilagolt, mert nem egy, hanem tobb kiralynohoz kapcsolodik a tortenete) College, a konyvtarak, a templomok es kapolnak... jajj.... valaki nem tudna nekem megszerezni a Spektrumon anno tobbszor levetitett sorozatot A brit epiteszet ezer eve cimmel? Nagyon kene.

Ittunk egy forralt bort a tura utan, de nem az Anchorban, hanem egy masik pubban.

Ujabb kovalygas, felig lezart teruletekre bemereszkedes (Akemi mar nagyon nevetett a vegen, hogy javithatatlan vagyok.... ebben lehet nemi igazsaga, de hatha megse... :)) aztan ebedeltunk, imet maszkalas, szakado esoben, vissza a vasutallomasra. Utana meg Godot-val is sikerult talalkoznom, oriasi! 

A bejegyzés trackback címe:

https://londoneye.blog.hu/api/trackback/id/tr671570845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Póniló 2009.12.03. 15:24:49

Cambridge csodas, fu de irigyellek, ha ilyen helyen tanulhatnek, szivesen elvegeznek meg egy egyetemet :-)
rossz pont, hogy fogadtatok csonaktaszigalot, az az igazi, ha magatok csinaljatok. Persze ugy nincs mese, de van konyv, amibol kiolvashato, vagy atfulelsz egy masik csonakba :-)

Petta 2009.12.04. 11:00:25

@Póniló: Taszigalas nelkul nem adtak tsolnakot sajnos. Magas volt a vizallas vagy miegyeb, de oszinten nem nagyon bantam, igy kenyelmes volt. Michael, a nemet srac azota is ki van borulva, hogy az egyik csonakot egy noszemely taszigalta, aki egy szal felsoben, szoknyaban es papucscipoben volt, semmi harisnya, kabat, sal.... Raneztunk es megfagytunk... A szoknya raadasul egyenes szabasu volt, hatul alig sliccelve, otthon a villamosra nem tudnal felszallni benne, az a tyuk meg csonakot taszigal ilyen cuccban... Nem normalisak az angolok, eskuszom....

Póniló 2009.12.04. 13:04:01

@Petta:
He-he
tenyleg nem normalisak. De ettol legalabb lehet rajtuk rohogni.
Taszigalas jo moka volt, hamar belejon am az ember, de amikor mi voltunk, nagyon sokan voltak, es koccantunk egy masik csonakkal. Majdnem belestem a vizbe, de vegul csak a csonakba pottyantam (mert ugye kinn altam a szelen), es eleresztettem egy b betus szot. Erre a masik csonak: jaj, hello, ti is magyarok vagytok :-)
MINDENHOL OTT VAGYUNK!!!
süti beállítások módosítása