Ramsay továbbképzésen

 2010.01.20. 22:43

Ugyan még sehol sincs más tévékben, de azért szólok előre: SPOILER!!!

Ramsay nagy futása.... - lehetne egy fejezet a Dzsungel könyvéből és a történet valóban Indiában játszódik, Gordon Ramsay legújabb sorozata az indiai konyha újrafelfedezéséről szól.

Nem írtam volna róla, ha ma a mai epizódban nem zavarta volna el India legelismertebb ételkritikusa emberünket egy kolostorba, tanuld meg fiam, mi az a vega életmód. Na most GR max két napot bír ki saját bevallása szerint állati eredetű fehérje nélkül, és szerintem csak azért nem káromkodta szét a műsort, mert nemcsak a kérdéses étterem volt vega, de az utca többi étterme, a városrész, a város, gyakorlatilag a konkrét országrész úgy, ahogy van. Ezek meg nemcsak sokkal többen vannak nála, de kobráik meg hasonló hülyeségeik is vannak. Szóval okosabb hallgatni, ezt GR is megtapasztalta végre! Már ezért megérte megnézni.

Mindenféle felettébb vicces közlekedési eszközökkel járja amúgy az országot, a legbájosabb az ott összeszerelt helyi Mini, amit csak Baby Hindustan néven ismer az átlag indiai.

Amikor kiderült, hogy egy guru iranyitasa alatt nyer betekintest GR a vega konyha rejtelmeibe és amúgy mellékesen testben - lélekben megtisztul, elsőre kikérte magának, hogy ő nem Amy Winehouse férje, hogy nonstop rehabra kelljen mennie, nahát... Aztán a guru egy pöpec kis 40 éves MZ-fazonú mocin besurrant egy Made in India Ray-Bannel a fején, ekkor GR némileg eltátotta a száját. Sejtette, hogy ez nem egészen olyan lesz, mint várta.

Nem is lett az.... az első éjszaka után még reggeli előtt elküldték egy kis vízi meditációra. Még idáig el is jutott, csak az nem fért a szürkeállományába, hogyan lehet plusz 5 fokos vízben mozdulatlanul meditálni.... Nem volt utolsó látvány, ahogy GR gyorsúszásban kerülgeti az átszellemült szerzeteseket a jeges vízben, a guru meg majd' megszakad a röhögéstől a parton....

Sajnos nem mutatták tovább, pedig sokat adnék egy vágatlan verzióért..... :)))

Néhány nappal később egy Isten háta mögötti kis faluban kopogott be egy házba, könyörögve, ugyan adjanak már neki egy kis húúúúúúúúúúúúst...........  és kiköpte a kókuszpálinkát, picit erősnek találta....  a curryt meg végül azért nem akarta megenni, mert eüpapiroska hiányában nem érezte kielégítőnek a banánevél kínálta enyhülést a méregerős étel után.... Hogy ez a pali mennyit bír nyafogni.... :))

A bejegyzés trackback címe:

https://londoneye.blog.hu/api/trackback/id/tr981688995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Póniló 2010.01.22. 19:56:45

ez jo musornak tunik, alig varom, hogy ide is eljusson. GR mindig ugy osztja a vegakat, elkepzelem, ha hosszabb ideig nem ehet hust :-)

Petta 2010.01.24. 20:45:21

@Póniló: a zöldségdiéta nyilván nem tesz jót az egójának.... (amúgy a HV-ra visszatérve a John Dory az nem a szentpéterhal?) :))

Póniló 2010.01.25. 09:31:32

@Petta:
Hat hallod, jokat kerdezel. Sajna nem jol ismerem a halakat, ezt le is gugliztam, de hagytam John Dory-nak. A szinkronban is igy mondtak, persze ez nem jelent semmit, mert az neha rossz...
Amugy siman lehet, hogy igazad van, de hogy a fenebe jon ossze a ketto???
Azert meg kerek dicseretet, amiert a passion fruit-ot nem passiogyumolcsnek irtam :-)

Petta 2010.01.25. 11:01:52

@Póniló: Majd meginterjúvolom a gonoszmostohám, halügyben ő nemzetközileg elismert szaktekintély... :))) Amúgy wikit néztem.
Aaaaaaannnnyira okos vagy, meg ügyes is, hogy nagyon. Nemcsak a pfruit miatt, HV-t szeretem olvasni és nemcsak én... :))

Póniló 2010.01.25. 21:06:13

Mindenkeppen kerdezd meg.
de akarhogy is van, hogy lesz John Dory-bol Szentpeter... furi

Petta 2010.01.27. 23:28:25

@Póniló: megkérdeztem. Tényleg szentpéterhal. De hogyan.... van egy irodalmár ismerős, esetleg etimológiát kutatni?

Póniló 2010.01.28. 16:55:09

@Petta:
beszaras :-)
nem tudok ilyen ismerosrol, de ha egyszer szembejon egy ilyen, rauszitom a kerdesre.
mi mindent meg nem tanul az ember egy hogyvoltbol ...

Póniló 2010.02.06. 12:10:39

Tegnap olasz étteremben voltunk, és etten John Dory-t, azaz St. Péter halat. és tök finom volt :-)

Petta 2010.02.06. 12:30:12

@Póniló: külön postot érdemel a téma... :)))))
süti beállítások módosítása