A tigris éve

 2010.02.21. 23:51

A kínai naptár szerint új évbe léptünk, a Tigris évébe. Az újesztendőt hatalmas bulival ünnepelte egész Chinatown.

A tömegben mindenféle korú és nemzetiségű elemek keveredtek, legkevesebbet kínait láttam, ők dolgoztak az éttermekben, kávézókban, standoknál. Pöpec kis papírsárkányom van, szerencsét hoz egész évre.

Virginie-vel és Terivel sétáltunk körbe, néztük, ahogy az oroszlánjelmezbe bújt emberkék körbetáncolták az utcákat. http://en.wikipedia.org/wiki/Lion_dance

Minden háznál, ahol az oroszlán táncol, egy fej kínai kelt madzagra kötnek egy piros borítékkal. Az oroszlán megszaglássza a zöldséget, elkapja, a borítékot elteszi (abban van a pénz), a káposzta leveleit kiköpi. Mindez elvileg szerencsét hoz....

Nekünk biztosan hozott, egy olyan étteremből nézhettük végig, ahol az első emeleten épp a Chinatown egyk hatalmas kapujára láttunk.

vagy tízféle ételt kóstoltunk végig hárman, és nagyon rendben volt. Ropogós kacsamell (mesebeli volt, omlós és fűszeres) levessel, tésztával, gőzben főtt gombócok minden mennyiségben, a választék négy oldalon át volt böngészhető az alapvetően nem angol nyelvű étlapon (gyengébbek kedvéért kisbetűvel, zárójelben angolul is feltüntették, mi micsoda). A mangópuding a végén leírhatatlanul finom volt, nagyon óvatosan, kis mennyiségben szerénykedett a tányéron, de a szájban robbant az íze, különösen a szintén nem túlzóan adagolt szósszal együtt.

Hosszas sétálgatás következett, megjött Amany kettővel a négy gyerek közül, estig lófráltunk és nézegettük a táncosokat, oroszlánokat, lampionok ezreit, amerre néztünk, minden harsányan színes volt és ragyogott. Az este tűzijátékkal fejeződött be a Leicester square-en, szép volt, és nagyon hangos.

 A képek minőségéért elnézést, mobil volt nálam, azzal készültek... :)

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://londoneye.blog.hu/api/trackback/id/tr231779747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása