magánvélemény

 2010.02.02. 23:23

Először jöjjön a békésebbik: a Szépműben Degas-tól Picassóig címmel nyílt kiállításra tessenek sűrű tömött sorokban elkoccanni, a honlapon felsorolt nevek közül mondjuk a modernebbek nekem annyira nem fekszenek, de Courbet vagy Corot képeit helyettem is tessenek hosszan elnézegetni.

A kevésbé békés vélemény: valaki ossza meg velem legyen kedves a titkot, miért esik a férfinem jelentős hányadának nehezére szavakba önteni egynehány fontos gondolatot és megosztani azt az érintett női hölggyel?

Ha fájdalmat is okozom azzal, amit őszintén gondolok, el tudom mondani úgy, hogy a másik érezze, tudja, hogy attól, hogy ezt gondolom róla / érzem vele kapcsolatban, még nem szeretem / tisztelem kevésbé. Ha akármit mond, az már kezdete lehet egy (akár hosszabb) kommunikációnak és abból bárakármi is születhet. Jó is, rossz is, de Valami. A semmiből nem lesz Valami.... Na persze, ha gondolok valamit és ki is mondom, illik magam tartani hozzá, vagy ha mégsem, azt tudni kell megokolni.

A bejegyzés trackback címe:

https://londoneye.blog.hu/api/trackback/id/tr831724280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tatjána 2010.02.04. 12:20:33

...ajánlom figyelmedbe Dr. Csernus Imre: A férfi c. könyvét. Rövid ismertető: "Mitől boldog egy férfi? Miért van a férfiaknak szüksége pótmamára? Milyen az érzelmi intelligenciájuk? Miért nem képesek udvarolni? Miért nem képesek pihenni és egyedül is jól érezni magukat? Miért szűnt meg bennük a bároság? Miért hasonlít legtöbbjük egy papucsállatkára? Egy nyúlra? Egy majomara? Egy vörösboros marhaszeletre? Miért nem tudnak felnőni és miért ennyire rövidlátók?" Tanulságos kis olvasmány. Aki azt gondolná, hogy harcos feminista amazon vagyok, azt megnyugtatom, hogy ugyanazen szerző A nő című kötete is igen hasznos kis olvasmány, igaz bírni kell a doktor úr "egyéni" stílusát és ööö szóhasználatát, de a lényeg benne van. Szívesen morfondíroznék a konkrét ügyön is, de megmondom őszintén még abban sem vagyok biztos, hogy a célszemély valóba az akire én gondolok... szóval kéne kicsit több info...pusza
süti beállítások módosítása